Ingaande april 2010 ben ik de nieuwe leraar van de Kieviten. Mijn naam is Jacques Schoelink en ik ben 52 jaar jong.
Ik kom uit een zeer sportief gezin. Mijn vader was sportofficier bij het Korps Mariniers. Mijn moeder gaf gymnastiekles en mijn broer Hans is ook tennisleraar.

De sport in zijn algemeenheid is mijn passie. Naast tennis heb ik vele andere sporten gedaan. Voetbal, turnen, zwemmen, schermen, judo en squash heb ik op wedstrijd nivo beoefend. Ook heb ik 4 marathons gelopen ( o.a. Rotterdam en New York ). Naast tennis ben ik ook 17 jaar docent fysiek mentale vorming bij de politie geweest. Ik ben getrouwd met Joy. Joy is van Engelse afkomst. Sinds 1982 woont ze in Nederland. We hebben 2 dochters. Jade is 19 jaar en woont op zichzelf. Kay is bijna 16 jaar. Beide meiden spelen ook tennis. Competitie spelen ze voor Amstelpark in Amsterdam. Jade heeft een 2 (A2) op haar pas en Kay is een goede 3 (B1). Naast het intensief tennissen studeren mijn dochters.

Jade volgt een studie aan de Amsterdamse Hogeschool. Op de Johan Cruijff University doet ze een studie commercial economie en management. Dit is een opleiding voor topsporters. Kay doet 4 Vwo op het Adelbert College. Tennisles geven doe ik vanaf 1977. Ik zit dus 32 jaar in het vak. De eerste jaren heb ik les gegeven in Hazerswoude-dorp, Zoeterwoude-dorp en Leiderdorp. Na mijn afstuderen in 1979 ben ik gaan lesgeven bij Tennispark "De Oude Eik". Met veel plezier heb ik daar 30 jaar gewerkt. Toch was ik toe aan een nieuwe uitdaging! Ook ben ik coach geweest bij de Metselaars. Ik coachte daar het team van Jade. Ik ben zeer erkentelijk dat de Kieviten mij een nieuwe kans geeft! Als leraar ben ik zeer ambitieus!!! Met veel passie ga ik dan ook elke dag naar mijn werk.

Alleen maar lesgeven op de baan is voor mij niet voldoende! Bij de competitie en de toernooien ga ik altijd kijken naar mijn leerlingen! Het niveau speelt geen rol. Van hoog tot laag ik ben er voor ze. Het vogeltje Kievit is een aanhoudende, doortastende en sterke vogel! Kan ik me in vinden. Ik hoop voor alle leden van de tennisvereniging "de Kieviten" inspirerend te zijn! We zien elkaar binnenkort